Friends for life

Published by: 1

Maanden lange voorbereiding en eindelijk was het zover. Vrijdag 7 april met de Zweden, Zwitsers en de Grizzlies de kroeg in om gezamenlijk een biertje te doen. Zaterdag om 10.30 waren we al op de ijsbaan om de laatste voorbereidingen te treffen en een biertje te doen op de goede afloop.

Beuk, Snolly, Pijl en Marty werden weggepromoveerd naar de Zweden (jackdaws) omdat die maar 6 spelers hadden. Dit kwam goed uit omdat wij zelf 16 spelers hadden en zo kreeg een ieder veel ijstijd. Het toernooi werd net als vorig jaar geopend door de Northstars tegen LCT en dit maal wonnen de Northstars met 4-3. De opening waar we op gehoopt hadden. Alle teams waren binnen en de tribune raakte al gevuld. Het speelschema was goed in elkaar gezet en we liepen zelfs een beetje voor op het schema. Er waren hele leuke wedstrijden en de sfeer was buitengewoon goed. Ook de vrijwilligers die in grote getallen waren gekomen ondersteunden ons voortreffelijk. Grote klasse mensen.

 

Om 16.45 uur was de penalty shoot out. Wat ons verbaasde was het feit dat Ugly Faces verstek liet gaan. De jongens waren tussen hun wedstrijden door de stad in gegaan. Maar het was toch vooraf duidelijk verteld?? En ook vorig jaar waren ze aanwezig en deden ze wel mee?? Een toernooi commissie rekent er toch op dat je dan meedoet?? Jammer!! Een gemiste kans om als Kampioensteam van je laten horen. Ook het aantal spelers was bedroevend laag. Maar ook zonder de Uglies was het weer een succes en was het ook verrassend. Tom Korte was gestrikt om voor ons de shoot out in de goal te gaan staan. Het kwam al snel neer op 2 spelers die het moesten uitvechten. Sticky van ons team en opa Wim Viguurs. Wim die met zijn leeftijd van 138 toch Tom twee keer passeerde. Sticky won uiteindelijk, maar wegens doping gebruik (drank) ging de prijs toch naar Wim. Van harte kerel!

 

De Jackdaws versterkt met 4 MNS spelers deden het verassend goed. Zelfs de kraker tegen de Northstars werd 2-2 en een halve finale plaatst lonkte voor de zweden. En na de overwinning op LCT was het zeker en stonden de zweden in de halve finale. Het verlies van de Northstars tegen Warriors hield hun net uit de halve finale.

 

Ok dit jaar was er voor alle spelers en vrijwilligers weer een warme hap geregeld. Dit in overleg met de horeca (Inge..thx!!) En hier werd ook masaal gebruik van gemaakt. De laatste wedstrijden verliepen uiterst sportief en konden de MNS spelers de kantine omtoveren tot een gezellige plek waar het feest kon beginnen tegen 22.00 uur.¬†Eerst werden zoals het hoort de vrijwilligers in het zonnetje gezet door Marco en Marty. Daarna was het tijd voor de tombola waar super prijzen te winnen waren. Playstation, racebaan, stofzuiger…noem maar op.

 

Als slotstuk van de avond was er ook dit jaar weer een strip act. Gezien het succes van vorig jaar, zou het moeilijk worden om het te overtreffen. Maar ik denk dat we er in zijn geslaagd. Naast twee hele schone dames hebben Lee en Andrew een geweldige show weggegeven!! Het feest werd nog onverwachts opgeleukt door LCT die met vuurwerk strooiden. Ik vond dit een dusdanig goed idee dat we dit zullen overtreffen tijdens hun Carnavals Toernooi!! Klasse jongens en thx voor de tip. Tegen 2.00 uur was de kantine leeg en trokken alle teams richting de stad en werd er tot laat (vroeg) gefeest. Zondag was een ieder weer fris en fruitig aanwezig voor de finale dag. En gelijk waren er twee verrassingen. De zweden klopten de Grizzlies en de Warriors versloegen de Bobcats in de laatste seconden. Toen was ook gelijk duidelijk dat de finale tussen deze twee zouden gaan. De Cool Eagles zouden worden onttroond en waren geen schim van vorig jaar. Hoe later in de middag hoe drukker het werd en was de tribune goed gevuld voor de grote finale. Maar net als in de poule wedstrijd waren de zweden ook in de finale te sterk voor de Warriors en waren daardoor de terechte winnaar. Jongens van harte.