Energie vergelijken trend in Nederland

Published by: 0

Je zit al jaren bij je huidige energieleverancier en denkt dat dit de voordeligste keuze is. Blijvers korting, cadeaus of een gratis slimme thermometer maken het vaak aantrekkelijk om te blijven. Toch kun je veel meer besparen wanneer je aan het vergelijken van energie doet. Het is gemakkelijk en binnen een mum van tijd klaar.

Gemakkelijk energie vergelijken

Steeds meer huishoudens in Nederland zijn bezig met energie vergelijken. Een overstap naar een andere energieleverancier kan honderden euro’s per jaar opleveren en flink schelen in de vaste lasten van je huishoud boekje. Er zijn verschillende manieren om bezig te zijn met energie vergelijken:

Zelf een vergelijking maken

Je kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met de energietarieven van meer dan 32 energieleveranciers in Nederland. Wel zijn er dan een aantal dingen waar je op moet letten zoals de vaste leveringskosten, energiebelasting, btw, opslag duurzame energie en netbeheerskosten. De vaste leveringskosten verschillen per energieleverancier. Hier kun je naast de tarieven voor gas en stroom op besparen. De overige kosten zijn afhankelijk van je verbruik of zijn bepaald door de Nederlandse overheid. Hier kun je dus niet op besparen.

 

Gebruik maken van een energievergelijker

Bij energie vergelijken moet je dus rekening houden met veel verschillende zaken. Het is dan ook een tijdrovende klus wanneer je dit zelf gaat doen. Je kunt beter gebruik maken van een energievergelijker. Zij hebben al het werk al voor je gedaan en de energieleveranciers op een rijtje gezet. Het enige wat jij hoeft te doen is een recentelijk jaarverbruik in te voeren. Aan de hand hiervan krijg je alle energiecontracten bij diverse leveranciers te zien aan de hand van jouw situatie. Je kunt direct bekijken wat je jaarlijkse kosten zijn en waar dit uit bestaat. Mocht je gebruik willen maken van een voordelig contract, dan kun je overstappen naar een andere energieleverancier.

Er zijn vergelijkingssites die zelfs de overstap voor je regelen. Zij zeggen je huidige energieleverancier op en zorgen dat je wordt aangesloten bij de nieuwe, voordeligere energieleverancier. Zo wordt energie vergelijken een fluitje van een cent en bespaar jij flink op je vaste lasten! Prettig geregeld.