Carnavalstournooi

Published by: 0

Bernard: “De avond vloog voorbij, zo ook de kledingstukken…”

 

Zaterdag 5 februari “05 vond het LCT-toernooi plaats. Het werd wederom een gezellig dag met veel sportieve hoogtepunten. Ook de avond had enkele pieken in zich, om uiteindelijk in de Eindhovense binnenstad te worden voortgezet. De prins zat de avond voor en zag hoe de  aanwezigen genoten van al het wild op het podium. Van zowel overdag als “s-avonds is veel beeldmateriaal beschikbaar, maar om auteursrechtelijke redenen kan dit nog even niet worden geplaatst…

 

Wel kunnen we de harde feiten melden:

 

Om te beginnen de belangrijkste titel van “Meest goddelijke lichaam van het toernooi”. Dit jaar ging de titel naar J. Vaes, inderdaad de blonde adonis van de thuisvereniging. De motivatie voor de keuze van Jeroen luidde, aldus de bevoegd notarieel medewerker: “lekker kontje!”.

 

De tweede noemenswaardige beker “Droplul van het toernooi” werd uitgereikt aan de captain van Vikings, omdat dit hele team rond 9:30 uur “s-morgens al behoorlijk aangeschoten op de ijsbaan arriveerde. Het commentaar van aanvoerder Bas Keeris was niet helemaal verstaanbaar, maar het had iets van doen met: “…fiel allemaaaal besft wel meej, hoor!”.

 

Een waardige individuele prijs, de “Penaltybokaal” ging naar Gert Nijland van de Multi Site Flyers. Bij de uitreiking was het haast aandoenlijk om te vernemen dat hij totaal sprakeloos was. Het is “m gegund!

 

De prijs voor de beste aanvaller van het toernooi, de “Theo Habraken-trofee” ging naar Klaas Braaksma. Hij wist met zijn malafide aanvalspraktijken, maar zonder blaffers (want die moeten buiten de ijshal op hun baasje wachten), menig tegenstander tot wanhoop te drijven.

 

Beste verdediger van het toernooi, de “Henri van Venrooij-trofee”  werd door LCT-voorzitter Andy van Alphen uitgereikt aan T. Sikking van de Emmen Oilers. Ontroerd liet hij weten, dat zodra Emmen weer ijstijd toegewezen zou krijgen op de lokale ijsbaan, een uitnodiging retour zou komen. Toen hij vervolgens werd geconfronteerd met het ontbreken van geschikte faciliteiten in Emmen, ging hij meteen in de verdediging. Hiermee bewees hij opnieuw de terechte winnaar te zijn van de trofee!

 

De laatste individuele beker, de zogenaamde “Peer van Leest-trofee” voor de beste goalie, ging naar een echte veteraan uit Heerenveen: de 17-jarige Sjoerd Idzinga. Alsof hij nog in de bloei van zijn jeugd zat verdedigde hij het Friesche doel met verve en dat was ook de jury opgevallen.

 

Eindstand

 

 1. Emmen Oiler
  2.       Light City Tornados
  3.       Cool Mokum
  4.       Ugly Faces
  5.       Martini North Stars
  6.       Ex Eagles
  7.       Ijsbrekers
  8.       The Hague Butchers
  9.       Multi Site Flyers
 2. Vikings

 

Dit toernooi werd mede mogelijk gemaakt door: Kusters Takel & Berging uit Eindhoven, Van Stappen Bunkering Services uit Antwerpen, vrijwilligers van de IJsbrekers en Vikings, mevrouw Schellen (ongelooflijk hoe uit zo”n schat, zo”n zoon…), scheidsrechters o.l.v. Guus Sijmons, Rinus Dobber voor de EHBO, alle deelnemers, iedereen die prijzen voor de tombola heeft geschonken en naast de toernooicommissie: Alwin, Andy, Nico en Hans natuurlijk ook: Bernhard, Leopold, Frederik, Everhard, Julius, Coert, Carel, Godfried, Pieter zur Lippe-Biesterfeld.

 

Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Lees voor participatie altijd eerst de uitnodiging van het LCT-toernooi.